Норвегия постигна 13-годишен рекорд по изтичане на милиардери и мултимилионери за

...
Норвегия постигна 13-годишен рекорд по изтичане на милиардери и мултимилионери за
Коментари Харесай

Норвегия удари рекорд от 30 напуснали богаташи заради високи данъци

Норвегия постигна 13-годишен връх по приключване на милиардери и мултимилионери за 2022 година на фона на повишението на налозите за богатите. Това оповестява вестник The Guardian, базирайки се на изследване на норвежкия вестник Dagens Naeringsliv. В него се споделя, че повече от 30 милиардери и мултимилионери са напуснали Норвегия през предходната година.

Сега свръхбогатите в Норвегия би трябвало да заплащат общински налог от 0,7% върху имущество на стойност над 1,7 милиона норвежки крони (162 000 долара) за физически лица или 3,4 милиона норвежки крони (324 000 долара) за фамилни двойки. Освен това богатите би трябвало да заплащат държавен налог върху благосъстоянието от 0,4% върху активи над 20 милиона норвежки крони (1,91 милиона долара) за физически лица и 40 милиона норвежки крони (3,8 милиона долара) за фамилни двойки. Максималната данъчна ставка на парцелите се е нараснала с 1,1% през предходната година.

Почетният професор от Норвежкото бизнес учебно заведение Оле Гиемс-Онстад е пресметнал, че тези, които са напуснали Норвегия през предходната година поради висок налог, имат общо благосъстояние от над 600 милиарда норвежки крони (57 милиарда долара).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР